OJ Simpson

Príbeh veľkej hviezdy, krásnej modelky a vraždy, ktorá sa nikdy nevyriešila!

Najväčšie vyšetrovanie v USA!

Prípad O.J. Simpsona patrí k najznámejším súdnym procesom v histórii modernej americkej justície. Vyšetrovanie vražy jeho ženy a krásnej modelky Nicole Brown Simpson sledovali médiá aj celý svet. To, že ju zavraždil jej milujúci manžel, nebolo isté. Aj keď bol v prípade hlavným podozrivým, nenašli sa o tom žiadne priame dôkazy. Prípad sa nakoniec nevyriešil. Zhasli svetlá reflektorov, novinári sa vydali hľadať ďalšiu senzáciu a O.J. odkráčal slobodný. Ako sa to vlastne stalo?

Simpson, herecká a futbalová hviezda, si vzal Nicole v roku 1985. Mali spolu dve deti, no ich manželstvo sa rozpadlo po obvinení z domáceho násilia. V roku 1992 ich rozviedli. V roku 1994 našli Nicole spolu s jej priateľom Ronaldom Goldmanom zavraždenú. Hlavným podozrivým sa stal O.J. Simpson, po ktorom sa vyhlásilo pátranie. Po jeho dolapení sa začal súd, ktorý bol ostro sledovaný médiami. Verdikt bol vysielaný naživo a videla ho skoro celá Amerika. Protota zložená výhradne z afroameričanov sa zlodla na nevine. Pre mnohých však O.J. zostal v neustálom podozrení.

Simpson neskôr napísal knihu s titulom Ak som to spravil, ktorá však mala problém uzrieť svetlo sveta a dostala sa k čitateľom len nelegálnym spôsobom. Vyšetrovatelia doposiaľ v prípade nenašli iného podozrivého, jeden súkromný detektív prišiel s teóriou, že tu urobil OJ-ov syn z prvého manželstva, no tá sa nepotvrdila. Povráva sa, že O.J. napísal list s priznaním a zverejní ho vraj až po svojej smrti.

Nenechajte si ujsť najsledovanejší prípad v americkej justícii, Prípad O.J. Simpsona dnes o 2:05 na PLUS!