Vlastimil Brodský

Tragédia Vlastimila Brodského: Zastrelil sa pištoľou, ktorú kúpil na zlodejov!

Čo viedlo úspešného českého herca k takémuto kroku?

Divadelný a filmový herec Vlastimil Brodský, legenda českej kinematografie, zomrel  vo veku 81 rokov na svojej chalupe Slunečná v okrese Česká Lípa. Rodina si nepriala uviesť príčinu smrti. Hoci sa objavili špekulácie o tom, že herec spáchal samovraždu, polícia to odmietla akýmkoľvek spôsobom komentovať. Neskôr však pravda vyplávala na povrch.

Mnohé skutočnosti nasvedčovali tomu, že jeden z najvýznamnejších českých hercov sa zastrelil. Podľa niektorých sa v jeho chalupe naozaj nachádzala zbraň. To, že si Vlastimil Brodský kúpil pištoľ, potvrdzujú i niektorí jeho priatelia. Údajne ju mal na obranu proti zlodejom, ktorých sa veľmi obával. Nikdy sa však otvorene nezmienil o tom, že by chcel spáchať samovraždu. Ani vo chvíľach, keď ho trápili depresie a zlý zdravotný stav.

Skutočnú príčinu smrti slávneho herca ale na žiadosť pozostalých polícia i lekár tajila. Majiteľ susednej chalupy však tvrdil: „Verím tomu, že sa zastrelil. Po mŕtvici, ktorú prekonal ho už život tak nebavil. A pokiaľ by išlo o prirodzenú smrť, nejazdili by tam predsa policajti,“ ozrejmil pre média. Neskôr sa ukázalo, že Vlastimil Brodský naozaj spáchal samovraždu. V deň jeho smrti odišiel ráno hercov vodič na nákup do obchodu. Keď sa za pol hodiny vracal a vchádzal do chalupy, zo záhrady sa ozvala strelná rana. Doktor Čerbák, ktorému vodič okamžite telefonoval, prišiel na miesto skôr ako záchranka a musel skonštatovať, že Brodský je mŕtvy.

Nenechajte si ujsť Vlastimila Brodského vo filme Hodíme se k sobě, miláčku? dnes o 15:50 na PLUS!