Zápasníci majú špeciálne metódy na chudnutie: Občas ale musia siahať až na dno svojich síl

Dokonca spolu bývajú aj v jednom dome.

Náročnosť prípravy na zápasy v MMA je neuveriteľná. Zápasníci sú pod neustálim tlakom a pracujú na sebe denno-denne. V šou Oktagon - Výzva uvidíte nielen zápasy, ktoré budú mať medzi sebou jednotlivý bojovníci, ale aj ich bežné životy. Bývajú v jednom dome, kde spolu musia neustále komunikovať, trénujú v jednej telocvični, a pritom vedia, že každý jeden zúčastnený je ich konkurencia. V ich spolužití to ale nie je cítiť: "To sú MMA zápasníci, ale v bežnom živote sú to veľmi kľudní a pokojní chalani, ktorí vedia kam smerovať svoju silu - len do tej klietky," prezrádza manažér MMA Pavol Neruda.

Aby sa mohli dostať do ringu, musia dosiahnuť požadovanú váhu. To však niekedy nie je jednoduché a udržať si svoje kilogramy a zároveň byť plný síl do zápasu je pre nich namáhavé. V tejto šou stanovili hranicu 82 kíl: "Pre niektorých to znamená zhodiť za štyri dni aj osem/deväť kíl, takže to si bežný človek asi málo vie predstaviť, že by takto rýchlo chudol," pomáhajú im v tom však špeciálne metódy.

O celej súťaži, výbere zápasníkov a ich životoch sa dozviete, ak budete sledovať už prvú časť reality šou Oktagon - Výzva už zajtra o 22:35 na PLUSke!

Paulína Ištvancová

Paulína Ištvancová

Viac článkov od autora