Oktagon epi 1

Prvý zápas majú dvaja bojovníci za sebou: Vyrovnaný súboj, no nakoniec sa vzdal

Kto koho vyzval a kto vyhral?

Premiéra reality šou, aká v našej krajine ešte nebola, priniesla so sebou už prvého víťaza. Najskôr si ôsmi chlapi vyskúšali svoje sily v raftingu, kde sa rozdelili na dva tímy – český a slovenský. S menším náskokom nakoniec českí chalani porazili našich slovenských, čo im umožnilo výber prvého zápasníka, ktorý sa pobije o víťazstvo v prvom kole. Výber vyšiel na Mareka Bartla, ktorý vyzval na súboj Gábora Borároša.

Obaja museli prejsť tvrdým tréningom, aby boli na zápas dostatočne pripravení. Keďže Marek patrí k najľahším zápasníkom šou Oktagon – Výzva s váhou nemal problém. Naopak Gábor mal o dve kilá navyše, čo pre neho znamenalo chudnutie, ktoré je pre zápasníka niekedy náročným orieškom. Vďaka podpore svojich priateľov v tíme sa dokázal dostať na váhu 82 kilogramov a tak mu už nič nebránilo v súboji.

Pred príchodom do ringu dostali obaja zápasníci posledné rady od svojich trénerov. Keďže Marek je thaiboxer, Gáborov tréner vedel, na čo ho má pripraviť: „Chladná hlava, tak ako sme sa dohodli. Pôjdeš agresívne, keď to nepôjde v stoji, strhneš ho na zem a tam ho rozbiješ.“ Tak sa nakoniec aj stalo a Gáborovi sa podarilo hneď v prvom kole Mareka poraziť: “Vedel som, že som silnejší na zemi ako on, takže presne to som robil. Začínal som v stoji, dostal som pár úderov, ale potom som ho dal na zem a tam som už cítil, že tu môžem dokončiť zápas,“ vysvetlil svoje kroky Gábor.

Akí zápasníci budú proti sebe súperiť a ako skončí ďalší zápas môžete sledovať už v pondelok o 22:40 na PLUSke!

Paulína Ištvancová

Paulína Ištvancová

Viac článkov od autora