Oktagon VÝZVA MMA - Ďatelinka Vs. Běle

Vyzeralo to, že je jasným víťazom: Celý zápas mal v rukách, ale nakoniec spravil chybu

Kto nakoniec vyhral?

Pred každým zápasom musia bojovníci MMA absolvovať jednu výzvu. Ten tím, ktorý ju vyhrá, získava právo zvoliť si jedného z nich, aby si vybojoval miesto v semifinále. Tentoraz sa to podarilo slovenskému tímu, z ktorého tréner zvolil Milana Ďatelinku, aby ukázal, čo je v ňom. Ako svojho súpera vyzval z českého tímu Jakuba Běleho. Keďže Kubo a Milan patria k najvyšším zápasníkom tejto šou, bola to vraj jasná voľba.

V tejto súťaži je maximálna povolená váha 82 kilogramov. S tým nemal problém Milan, ktorý sa nepotreboval veľmi obmedzovať, ale pre Jakuba to bola naozaj výzva. Počas dvoch dní potreboval schudnúť 6 kilogramov, takže ho čakali náročné hodiny zhadzovania. Pri prvom vážení sa mu nepodarila hranica dosiahnuť, no po dvoch hodinách kúpania sa vo vírivke s horúcou vodou sa nakoniec dostal na požadovanú váhu.

Hneď po odštartovaní súboja sa ako jasný kandidát na výhru zdal byť Jakub, ktorý Milana dostal niekoľkokrát na zem. Po prvom kole bolo vidieť, že obaja sú vyčerpaní, ale dokázali si siahnuť až na dno svojich síl. Rozhodujúci moment nastal v druhom kole, kedy Jakub zhodil svojho súpera na zem a snažil sa, aby sa vzdal. Vtedy Milan zvolil techniku triangel a po pár sekundách sa český zápasník vzdal. Slovenskému tímu sa teda podarilo vyhrať už druhý zápas po sebe, čo im dodalo na sebavedomí a v semifinále majú už dvoch zástupcov. Uvidíme, ako dopadnú ďalšie dva zápasy.

Ďalšiu časť novej šou Oktagon – Výzva môžete sledovať v pondelok o 22:25 na PLUSke!

Paulína Ištvancová

Paulína Ištvancová

Viac článkov od autora