Seriál Svet pod hlavou štartuje na JOJke už dnes: Pozrite si úvodnú zvučku ako prví!

Nenechajte si ujsť premiéru tohto výnimočného projektu.

Prvým projektom, ktorým televízia JOJ odštartuje rok 2017 a tým aj novú vysielaciu sezónu, je koprodukčný kriminálny seriál Svet pod hlavou. Hlavného hrdinu, policajta Filipa Marvana, stvárňuje výborný český herec Václav Neužil, ktorý tvorí skvelý policajný tandem s Martinom Plachým v podobe herca Ivana Trojana. Trojlístok hlavných postáv uzatvára charizmatická Slovenka Judit Bárdos, ktorá si zahrala doktorku Kristínu Čáslavovú.

Filip sa svojím konaním dostane do morálneho rozporu so svojou profesiou a krátko na to bude mať nehodu. Po nej upadne do kómy a z ničoho nič sa prebudí v roku 1982 – v roku, keď sa narodil. Má pred sebou niekoľko neľahkých úloh. V prvom rade musí zistiť, prečo sa vôbec dostal do doby pred revolúciou a ako sa z nej dostane do súčasnosti. Popri tom sa vynasnaží rozlúsknuť dôvod rodinnej tragédie, ktorá ho navždy poznačila a okrem toho bude normálne vykonávať prácu policajta v 80-tych rokoch. Jeho skúsenosti z roku 2016 mu dávajú výhody, jeho slobodný prístup však  vyvoláva nevôľu u kolegov a nadriadených.

Na seriáli sa podieľajú hviezdni scenáristi Ondřej Štindl, ktorý dostal cenu Český lev a Cenu českej filmovej kritiky za film Pouta, Benjamin Tuček – držiteľ ceny Český lev za spoluautorstvo na scenári k filmu Protektor, Robert Geisler – spoludržiteľ ceny Český lev za film Protektor či Tomáš Fěrtek. Réžiu majú pod palcom oceňovaní režiséri Marek Najbrt a Radim Špaček, takže sa rozhodne bude na čo pozerať.

Sledujte kriminálny seriál Svet pod hlavou už dnes o 20:35 na JOJke!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora