Slovenky, ktoré sú u našich susedov na roztrhanie: Tieto krásky dobyli český film!

Tamojší režiséri ich obsadzujú veľmi radi.

Sú krásne a talentované, majú špecifický šarm a spomedzi pracovných ponúk si môžu vyberať. Reč je o charizmatických slovenských herečkách, ktoré sa na nedostatok záujmu zo strany filmárov rozhodne nemôžu sťažovať. Najmä vtedy, ak ide o české filmy. Vybrali sme pre vás päť krások, ktoré sú u našich susedov doslova na roztrhanie a suverénne môžeme povedať, že dobyli českú kinematografiu.

Judit Bárdos: Svět pod hlavou, Fair Play
Tmavovláska s detskou tváričkou patrí u našich českých susedov medzi obľúbené herečky. Tvorcovia si pochvaľujú jej profesionalitu, zaujímavý výraz v tvári, dobrú náladu a skvelú češtinu, na ktorej poctivo maká a je na nerozoznanie od rodených Čechov. Niet divu, že hviezdila vo filme Fair Play, v ktorom stvárnila  šprintérku Annu snažiacu sa kvalifikovať na olympiádu. Aktuálne hrá cynickú lekárku Kristýnu Čáslavovú v retro kriminálke Svět pod hlavou, ktorú v koprodukcii nakrúcala Česká televízia a JOJka.

Zdroj: TV JOJ

Táňa Pauhofová: Lída Baarová, Všetko alebo nič, Wilsonov, Hoříci keř, Román pro muže, Nežné vlny, Prahala (Hairstory)
Charizmatická a éterická ryšavka nie je v Čechách žiadnym nováčikom. Má za sebou nespočetné množstvo filmov, v ktorých hviezdila v hlavnej alebo vedľajšej úlohe. Táňa si nezískala len obdiv fanúšikov, ale aj uznanie kritikov a záujem ďalších tvorcov. Aj to je dôvod, pre ktorý sa jej podaril husársky kúsok a získala hlavnú úlohu vo filme Lída Baarová. Keďže stvárňovala slávnu Češku a v skutočnosti je Slovenka, u susedov sa to stretlo s obrovskou vlnou kritiky a šepkalo sa, že ju české kolegyne znenávideli. Nič to ale nemení na fakte, že herečke, ktorú ste ešte donedávna sledovali v seriáli ZOO, sa ponuky hrnú jedna radosť.

Zdroj: TV JOJ

Zuzana Norisová: Rebelové, Vinári, Hodinový manžel
Úspešná kariéra sympatickej Slovenky naplno odštartovala v roku 2001, keď mal premiéru muzikálový film Rebelové. Norisová si v ňom zahrala hlavnú úlohu maturantky Terezy, ktorú si všetci pamätáme dodnes. Odvtedy ju českí tvorcovia pravidelne obsadzujú do svojich filmov a seriálov. Nezanevrela však ani na Slovensko. Aktuálne je jednou z hlavných postáv v komediálnom seriáli Prázdniny.

Zdroj: TV JOJ

Vica Kerekes: Vtedy v raji, Milada, Clona, Krídla Vianoc, Muži v nádeji, Nežné vlny, Nestyda
Keď sa povie meno Vica Kerekes, väčšina ľudí si predstaví slávnu šľahačkovú scénu z filmu Nestyda. Hoci o Vicinom živočíšnom sexepíle nemôže nikto pochybovať, nie sú to len zvodné krivky, pre ktoré je do českých filmov často obsadzovaná. Má v sebe iskru, akú má len málo herečiek a to na nej tvorcov priťahuje. Tú už onedlho ukáže aj v seriáli 1890.

Betka Stanková: Svět pod hlavou, Doktor od jazera hrochov, Rebelové
Podobne ako Zuzana Norisová, aj Betka Stanková odštartovala svoju kariéru u českých susedov filmom Rebelové. Veď, kto by si nepamätal ukecanú Buginu? Od tých čias ubehlo niekoľko rokov a tmavovláska dostala hlavnú úlohu vo filme Doktor od jazera hrochov a účinkuje vo viacerých seriáloch. Diváci JOJky ju pred časom mohli vidieť aj ako epizódnu postavu v seriáli Svet pod hlavou.

Sledujte ďalšiu epizódu koprodukčného seriálu Svet pod hlavou už dnes o 20:35 na PLUSke alebo o 23:05 na JOJke!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora